Verito

‘Een dergelijke kruisbestuiving ben ik nog niet eerder tegengekomen.’

Gepubliceerd op: donderdag 28 mei 2020
Categorie: Algemeen

‘Een dergelijke kruisbestuiving ben ik nog niet eerder tegengekomen.’

BrightBlocks helpt groeiende ondernemingen om prettiger te werken en beter te presteren. Dat doen ze door solide oplossingen te bieden die efficiëntie vergroten en teams helpen beter te presteren. Daarbij hebben ze vooral een servicegerichte kijk op automatisering. Niet voor niets dus dat BrigthBlocks en Verito elkaar hebben gevonden als partner. Cees Warnaar van BrightBlocks aan het woord over de samenwerking met Verito.

Inrichten rollen en rechten

Het is alweer zo’n tien jaar geleden dat Owe Loonstra van Verito Informatisering en ik elkaar ontmoetten. Dat was tijdens een implementatietraject bij een van de klanten van Verito. De rollen en rechten moesten worden ingericht en dat is een speciale expertise. Ik werd als consultant ingeschakeld om dat in te richten. Dat was nog voor het ontstaan van BrightBlocks, maar ons contact is sindsdien gebleven.

Pragmatische samenwerking

Onze samenwerking verloopt heel pragmatisch. Door onze lange geschiedenis hebben we een bepaalde vertrouwensband opgebouwd. Komt er een vraag van een klant, een bestaande of een nieuwe, die te maken heeft met autorisaties, dan stuurt Owe de gegevens van die klant aan ons door. Wij regelen dan een afspraak met de klant. We onderzoeken dan waar de klant precies behoefte aan, en dat vullen we zo snel mogelijk op een goede manier in.

Standaardisatie

Naast de pragmatische aanpak geloven ook wij in standaardisatie. Daarom heb ik op verzoek van Verito het totale aanbod van Verito modules in kaart gebracht en vervolgens hebben wij in overleg hier een standaard inrichting voor opgezet. Wij hanteren deze standaard als basis voor alle klanten. Daarmee kunnen wij de klanten van Verito een hele snelle, complete en scherp geprijsde inrichting aanbieden.

Autorisatie in de praktijk

Medewerkers hebben een rol binnen een organisatie. Binnen die rol mogen ze bepaalde dingen doen. Die rechten moeten worden weerspiegeld in de systemen van een organisatie. Lange tijd kozen veel organisaties ervoor om mensen binnen zo’n systeem een rol te geven waarmee ze alle rechten hadden. Maar zodra er accountants over de vloer komen, die een toetsingsrol op autorisatie vervullen, werkt dat niet meer. Dan ben je als organisatie verplicht om te voldoen aan de jaarrekeningeisen. Wil je bepaalde bedrijfsrisico’s afdekken en functiescheiding goed optuigen, dan is juiste autorisatie daar een onderdeel van. Natuurlijk heeft Microsoft zelf een aantal standaard gebruikersrollen gedefinieerd, maar daar kom je niet mee weg met zo’n uitgebreid systeem als Verito biedt. Daarom stellen wij op basis van een autorisatiematrix verschillende rollen en rechten op en die beheren we ook.

Vreemde eend in de bijt

Wij zijn gecertificeerd Microsoft-partner, net als Verito. Maar waar Verito zich voornamelijk beweegt in de opleidings- en liefdadigheidsbranche, zijn wij meer op de internationale handel georiënteerd. In die zin zijn we geen concurrenten van elkaar. Desondanks zijn contacten zoals wij die hebben best vreemd in Microsoft-land. Je komt tenslotte op elkaars terrein, in potentie zou je er met elkaars klanten vandoor kunnen gaan. Het feit dat wij, puur gebaseerd op expertise, toch die samenwerking opzoeken, is best bijzonder. Ik loop sinds 1997 mee in de Microsoft-wereld en een dergelijke kruisbestuiving ben ik nog niet eerder tegengekomen.

Wat hebben de klanten voor Verito hieraan?

Door het bundelen van de krachten van BrightBlocks en Verito ben ik ervan overtuigd dat de klanten van Verito beter, sneller en goedkoper ondersteund worden. Doen waar je goed in bent, dat is onze samenwerking ten voeten uit.

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten