Verito

Integratie met online marketingtools? Wat zijn jullie wensen?

Gepubliceerd op: dinsdag 30 maart 2021
Categorie: Algemeen

Integratie met online marketingtools? Wat zijn jullie wensen?

De afgelopen weken kreeg ik van een aantal klanten vragen over de integratie van onze oplossing met online marketingtools. Wij hebben al koppelingen gerealiseerd met een groot aantal tools, maar bieden (nog) geen standaard integratie aan met een specifieke tool. Voordat wij een mogelijke integratie ontwikkelen, zijn we benieuwd naar jullie wensen.

Talloze tools

De afgelopen weken kreeg ik van een aantal klanten vragen over online marketingtools. Of beter gezegd: over de integratie van onze oplossing met online marketingtools. Er zijn tal van tools in de wereld waarmee je online marketing kunt ondersteunen. Maar wat is online marketing? Wikipedia geeft een antwoord: Online marketing of digitale marketing is een vorm van marketing van producten en diensten via internet. Online marketing omvat internetreclame, maar evengoed minder directe vormen van marketing, zoals zoekmachinemarketing, affiliate marketing, e-mailmarketing, contentmarketing, virale marketing en marketing via sociale media. De laatste jaren is reclame en marketing via het internet uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt. Voor elk van bovenstaande vormen zijn specifieke tools aan te wijzen, uiteraard zijn er ook tools die meerdere vormen tegelijk kunnen ondersteunen.

Elke keer maatwerk

De vraag die ik de afgelopen tijd veel kreeg, ging over de integratie van Business Central met dergelijke tools. Een terechte vraag, want als je meerdere tools inzet waarmee je gegevens van de klanten of doelgroep vastlegt is het verstandig om na te denken over de manier waarop deze tools elkaar kunnen versterken. Natuurlijk is het mogelijk om data van zo’n tool te importeren in Business Central en ze daar op de juiste plek neer te zetten. En ja, omgekeerd is het ook mogelijk: we kunnen een bepaalde doelgroep selecteren in Business Central en die als input meegeven aan een online tool, bijvoorbeeld om een mailing te versturen. Wij hebben in de afgelopen jaren koppelingen gemaakt met onder andere MailChimp, Tripolis, MailPlus, Clang, Marketing Cloud en ActiveCampaign. Maar deze koppelingen zijn elke keer als maatwerk ontwikkeld en vragen daardoor relatief meer tijd en geld om te realiseren en te onderhouden.

Input gevraagd!

Op dit moment hebben we geen kant-en-klare oplossing. We zijn heel erg nieuwsgierig naar jullie wensen en ideeën rondom online marketing. Wat zijn je doelstellingen? Welke overlap zie je met de processen binnen Business Central? Maak je al gebruik van een tool voor online marketing? Stel je een standaard integratie/koppeling op prijs? Laat het ons weten. Alleen zo kunnen we werken aan een generieke oplossing waarmee we iedereen verder helpen.

Ja, ik denk graag mee!

Wil je input delen of met ons meedenken? Bel 06 51585031 of mail naar ol@verito.nl. Ik neem dan contact met je op om te bespreken wat voor jou de handigste manier is om met elkaar te sparren.

Owe Loonstra

Ik wil meedenken!

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten