Verito

Efficiëntie in ongestructureerde informatie

Gepubliceerd op: dinsdag 28 november 2023
Categorie: Algemeen, Commerciële opleiders, Kunstencentra

Efficiëntie in ongestructureerde informatie

In de wereld van opleidingen is het cruciaal dat docenten van de juiste informatie worden voorzien. Een bemoeilijkende factor is dat deze informatie vaak ongestructureerd is en verspreid over verschillende bronnen. Hoe breng je al deze onsamenhangende gegevens samen in een gestructureerd formaat zonder docenten steeds weer te laten zoeken naar details? In deze blog deelt Owe Loonstra, Manager Sales en Marketing, zijn kijk op de zaak.

Veel essentiële detailinformatie

Veel van onze klanten bieden uitgebreide trainingsprogramma’s aan, bijvoorbeeld in bedrijven, op scholen en in zorginstellingen. Daarbij moeten ze veel informatie delen met docenten. Waar moeten docenten zich melden, wie is hun contactpersoon, in welk lokaal vindt een les plaats, wat is het verwachte aantal deelnemers? Maar ook informatie over beschikbare parkeermogelijkheden, of zelfs waar ze specifieke attributen zoals muziekinstrumenten of brandblussers kunnen laden en lossen. Het verstrekken van al deze gegevens is essentieel om docenten in staat te stellen hun werk effectief te plannen en uit te voeren.

Van ongestructureerde naar gestructureerde informatie

Dit is feitelijk allemaal ongestructureerde informatie, die van veel verschillende plekken komt, zoals van de organisatie zelf, van de klant of van de betreffende accommodatie. Tegelijkertijd gaat het vaak om informatie die niet frequent wijzigt. Denk bijvoorbeeld aan het parkeerbeleid van een gebouw; dat blijft meestal wel een paar jaar hetzelfde. Maar hoe kun je deze ongestructureerde informatie gestructureerd vastleggen zonder dat docenten op tien verschillende plekken moeten zoeken naar details?

Alles in één gestructureerd document

Gelukkig biedt onze oplossing nu de mogelijkheid om uit alle hoeken van onze applicatie informatie samen te brengen in één gestructureerd document. Dit document kan de docent vinden in onze portal, waardoor hij of zij online alle benodigde informatie kan vinden. Zo kan een docent bijvoorbeeld zien dat hij – of zij – om half vier aanwezig moet zijn op locatie A, waar hij zich moet melden bij Pietje. De les vindt plaats in lokaal B, en dit zijn de x zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Alles staat keurig geordend bij elkaar. Deze aanpak zorgt niet alleen voor meer structuur voor de docent, maar verbetert ook de efficiëntie van organisaties.

Een softwarepartner die met je meebeweegt

Ben jij klaar voor de toekomst? Of ben je nog op zoek naar een partner die een flexibele oplossing heeft die aansluit bij jouw veranderende wereld? Geef me een belletje op 055 534 30 06 of gebruik de mogelijkheid dat ik jou bel op een moment dat jou past.

Owe Loonstra

Bel mij voor een afspraak

 

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten