Verito

Kies je voor Business Central in de cloud of in de cloud?

Gepubliceerd op: woensdag 26 juli 2023
Categorie: Algemeen

Kies je voor Business Central in de cloud of in de cloud?

Microsoft Dynamics 365 Business Central, de basis van onze oplossing, gaat mee met de tijd. Steeds vaker wordt de lokaal geïnstalleerde variant ingeruild voor de online variant. Maar kies je dan voor de vertrouwde Microsoft-cloud of wil je de flexibiliteit van de private-cloudvariant verkennen? In deze blog neemt Owe Loonstra, Manager Sales & Marketing, je mee in de verschillen tussen deze twee opties. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

De Microsoft-cloud: een betrouwbare keuze

Als je kiest voor de Microsoft public cloud, kies je voor een cloudomgeving waarin je bedrijfssoftware altijd up-to-date is en optimaal beveiligd wordt. Met software die gehost wordt in Microsofts eigen datacenters, ben je verzekerd van automatische updates en geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Zo weet je zeker dat je altijd werkt met de nieuwste functionaliteiten en dat je optimaal beschermd bent tegen cyberdreigingen.

De partner-cloudvariant: maatwerk en flexibiliteit

Als je op zoek bent naar meer flexibiliteit en maatwerk, dan biedt de partner-cloudvariant een interessant alternatief. Deze cloudomgeving draait ook op het Microsoft Azure-platform en integreert ook naadloos met Microsoft 365. Je profiteert dus nog steeds van de voordelen van de Microsoft-cloud, zoals single sign-on en de bekende gebruikerservaring. Wat de partner-cloudvariant uniek maakt, is de flexibiliteit, bijvoorbeeld als het gaat om de omvang van je database of het koppelen van softwareoplossingen van derden. Heb je een grote hoeveelheid historische data of wil je Business Central koppelen met andere systemen? Dan sluit deze cloudomgeving beter aan bij je behoeften dan de standaard Microsoft-cloudoplossing.

Toegankelijkheid en vrijheid, in elke cloud

Eén van de grootste voordelen van cloudoplossingen is de toegankelijkheid. Of je nu op kantoor, thuis of onderweg bent, zolang je een internetverbinding hebt, kun je overal werken. Zowel de cloudoplossing van Microsoft als de andere variant bieden deze vrijheid. Het enige wat je nodig hebt, is een apparaat met een internetverbinding en je kunt direct aan de slag.

Kosten en hostingopties

Als het op kosten aankomt, zijn er enkele verschillen tussen de twee cloudopties. Bij Microsofts cloud betaal je een maandelijks bedrag dat de software en hosting omvat. In het geval van de partner-cloudvariant worden de software en hosting als afzonderlijke licentiemodellen aangeboden. Dit geeft je meer keuzemogelijkheden als het gaat om de hostingvorm, zoals het opslaan van data in een private-cloudomgeving. De kosten zijn vergelijkbaar, de partner-cloudvariant biedt meer flexibiliteit.

Meer weten?

Ben je benieuwd welke cloudoplossing het beste past bij de behoeften van jouw organisatie? Geef me een belletje op 055 534 30 06 of gebruik de mogelijkheid dat ik jou bel op een moment dat jou past.

Owe Loonstra

Bel mij voor een afspraak

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten