Verito

Het juiste talent aantrekken? Zo doe je dat

Gepubliceerd op: donderdag 19 januari 2023
Categorie: Algemeen

Het juiste talent aantrekken? Zo doe je dat

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en dat gaat nog wel even duren, als we de arbeidsmarktdeskundigen mogen geloven. Om talent aan te trekken, moet je je onderscheiden. Wat is het eerste moment waarop potentieel nieuwe medewerkers met jouw bedrijf te maken krijgen? Dat is meestal wanneer ze een vacature onder ogen krijgen. Dan kan dat maar beter een inspirerende vacature zijn. Wij hebben gekozen voor de oplossing van Spielwork. Zo vul je niet alleen sneller vacatures in, de kans dat je ook het juiste talent bij de juiste baan vindt, stijgt eveneens.

Onderscheidend vermogen als werkgever

Net als veel bedrijven met ons, zitten wij om versterking te springen. Om onze kansen te vergroten, hebben we eens goed gekeken naar de mogelijkheden om onderscheidend vermogen als werkgever te creëren. Dat kan natuurlijk sowieso met de inhoud van een vacature, maar we hadden het vermoeden dat er ook voor wat betreft de manier van presenteren nog wel iets te winnen zou zijn. In onze zoektocht kwamen we terecht bij Spielwork. Een platform waarmee je niet alleen op een leuke manier kunt laten zien wat een functie inhoudt, het helpt ook om de juiste kandidaten aan te trekken. Dat bespaart aan twee kanten tijd en geld.

Reëel en fris beeld

Spielwork biedt een online omgeving waarmee bedrijven een zo reëel en fris mogelijk beeld kunnen schetsen van wat werken bij een bepaalde organisatie in een bepaalde functie inhoudt. Met eerlijke, visuele vacatures krijgen kandidaten inzicht in het dagelijkse werk en de bedrijfscultuur en worden verwachtingen gemanaged. Om te beginnen onderzoeken tekstschrijvers van Spielwork de baan en bedrijfscultuur door met medewerkers in de functie in gesprek te gaan. Zo stellen zij eerlijke, duidelijke en aansprekende vacatures op. Vervolgens maken zij aantrekkelijke visuele content. Zo kunnen kandidaten een kijkje nemen in de agenda van een collega in een vergelijkbare functie, zien zij hoe het sollicitatieproces en het groeipad eruitziet en krijgen ze praktijksituaties voorgeschoteld. Inmiddels hebben wij voor een drietal vacatures op deze manier vacatures opgesteld en daar zijn al de nodige reacties opgekomen. De keuze transparant te zijn en visueel af te wijken van de meeste vacatures lijkt goed aan te slaan.

Meer weten?

Lijkt werken bij Verito Informatisering jou ook wel wat? We zoeken nog collega’s. Check gerust onze vacatures op Werken bij Verito. Benieuwd wat de oplossingen van Verito voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij leggen het graag uit. Bel 055 534 30 06 of vraag een afspraak aan.

Bel mij voor een afspraak

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten