Verito

Flexibiliteit is key, moderne software ondersteunt dit!

Gepubliceerd op: donderdag 2 november 2023
Categorie: Algemeen, Commerciële opleiders

Flexibiliteit is key, moderne software ondersteunt dit!

Hoe belangrijk flexibiliteit is in de snel veranderende wereld van vandaag de dag, hoeven we niemand te vertellen. In deze blog deelt Owe Loonstra, Manager Sales en Marketing, drie essentiële functies die moderne systemen, zoals Business Central, je helpen om jouw organisatie toekomstbestendig te maken.

Flexibel werken op individuele voorwaarden

In veel administratiesystemen kun je 1001 dingen vastleggen, maar lang niet alle gegevens zijn voor elke medewerker relevant. In traditionele softwareoplossingen had je geen keuze: je kreeg alle beschikbare velden voor je neus. Wat je niet gebruikte, dat moest je dan maar overslaan. Een van de nieuwe functies van Business Central is de mogelijkheid voor individuele medewerkers om schermen aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren. Prioriteer belangrijke velden, plaats minder gebruikte velden onder knopjes, verberg ongebruikte opties en personaliseer zo het systeem naar je individuele behoeften. Dit zorgt ervoor dat het systeem beter aansluit bij de behoeften, functies en werkwijzen van individuele gebruikers. Zo kun je als organisatie nog steeds een breed scala aan informatie vastleggen, terwijl je de individuen de vrijheid biedt om te kiezen welke gegevens ze gebruiken en welke niet.

Eén krachtige zoekfunctie voor alles

Vroeger was het zoeken naar specifieke informatie over bijvoorbeeld een relatie, een training of een donateur, een tijdrovende klus. Je moest vooraf zorgvuldig bedenken in welke lijst je moest zoeken en welk veld je moest selecteren. Moderne softwareoplossingen, zoals Business Central, hebben dit vereenvoudigd. Met één krachtige zoekfunctie kun je snel door alle velden en lijsten van de applicatie zoeken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een bedrijf genaamd ‘Hocuspocus’, vind je direct de klantinformatie, leveranciersgegevens of activiteitenregistraties. Deze geïntegreerde zoektechnologie kennen wij al van de verschillende zoekmachines en wij zijn blij dat deze nu ook in Business Central wordt ingezet. Dat draagt aanzienlijk bij aan het gebruiksgemak ervan.

Analyseren zonder gedoe

Een derde element dat nu verbeterd is in Business Central, gaat over het gemak waarmee je informatie kunt analyseren. Dat was in het verleden soms behoorlijk omslachtig. Stel dat je wilde weten hoeveel cursusplaatsen over alle trainingen heen nog beschikbaar waren. Dat was nogal complex. Je kon het aantal plaatsen per training zien, maar om het totaal te berekenen, moest je de gegevens naar Excel kopiëren, de SUM-functie op de juiste manier gebruiken en dan had je pas het antwoord. Wilde je ook het gemiddelde berekenen, dan moest je nog even met de AVERAGE-functie aan de slag. Tegenwoordig kun je in Business Central dergelijke analyses direct vanuit elk overzichtsscherm uitvoeren met de spreekwoordelijke druk op de knop. Heb je een analyse die je vaker gebruikt, dan kun je die opslaan en later weer oproepen als je hetzelfde overzicht nodig hebt. Dit bespaart tijd en scheelt je een hoop gedoe.

Maak ook jouw organisatie future-proof

In een wereld waar verandering de enige constante is, is flexibiliteit een belangrijke factor voor succes. Moderne systemen, zoals Business Central, bieden de tools die nodig zijn om jouw organisatie future-proof te maken en te houden. Met flexibele werkomgevingen, krachtige zoekmogelijkheden en geavanceerde analyses, ben je beter voorbereid op de uitdagingen die de toekomst biedt.

Een softwarepartner die met je meebeweegt

Ben jij klaar voor de toekomst? Of ben je nog op zoek naar een partner die een flexibele oplossing heeft die aansluit bij jouw veranderende wereld? Geef me een belletje op 055 534 30 06 of gebruik de mogelijkheid dat ik jou bel op een moment dat jou past.

Owe Loonstra

Bel mij voor een afspraak

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten