Verito

Een week uit het leven van Roel van Aken, consultant bij Verito Informatisering

Gepubliceerd op: donderdag 1 december 2022
Categorie: Algemeen

Een week uit het leven van Roel van Aken, consultant bij Verito Informatisering

Roel van Aken is kort na de zomer bij Verito Informatisering begonnen als consultant. Al jaren voordat data als het nieuwe goud werd gezien, zag Roel wat de waarde van data was. Een data-expert avant la lettre dus. Na jaren aan de outputkant met data bezig te zijn geweest, zet Roel zijn kennis nu in om te zorgen dat het ook de inputkant goed komt. Immers, als je ergens waardeloze data instopt, kan het nooit meer waardevolle informatie worden. In deze blog vertelt Roel over zijn rol bij Verito en wat hem aantrekt aan het bedrijf.

Passie voor data

Ik ben een nieuwsgierig mens en dat heeft ervoor gezorgd dat ik twintig jaar geleden al in de wereld van data ben gerold. Dat data het nieuwe goud zou worden, wisten we toen nog niet, maar dat je data in kunt zetten voor de marketing en sales van je bedrijf, dat had ik al snel door. Gaandeweg heb ik een echte passie ontwikkeld voor alles wat je kunt met data en informatie. Sinds 2009 hou ik me bezig met specifiek klantendata en -informatie. Wat doe je met de gegevens die je hebt van je klanten? Maar vooral ook: wat kun je niet doen als je geen gegevens hebt? Hoe zet je de data die je hebt zo optimaal mogelijk in voor marketing- en salesdoeleinden?

Eerste contact met Verito

Dat heb ik eigenlijk altijd in een commerciële rol gedaan. Bij Experian, wereldwijd leider in gegevensanalyse en consumentenkredietrapportage adviseerde ik bijvoorbeeld klanten op het gebied van marketingvraagstukken. In die hoedanigheid kwam ik in 2014 in contact met Richard Kruis, de eigenaar van Verito Informatisering, en Owe Loonstra, zijn rechterhand op het gebied van marketing en sales. Verito ziet ook al jaren het belang van data en daarover raakten we toendertijd in gesprek.

Mens centraal

Toen ik begin dit jaar op zoek was naar een leuke, nieuwe uitdaging, stuitte ik op een vacature voor consultant bij Verito. Ik stuurde Owe een berichtje en ik werd uitgenodigd voor een call en later een gesprek op het kantoor van Verito in Apeldoorn. Wat me direct aansprak was de manier van denken. Bij Verito staat de mens centraal, zowel als het om klanten gaat, maar ook bij de medewerkers. In mijn arbeidsverleden heb ik regelmatig ervaren dat dat geen vanzelfsprekendheid is, maar hier werd direct met me meegedacht. Zo keek ik er niet direct naar uit om dagelijks de afstand van mijn woonplaats Den Haag naar het kantoor in Apeldoorn af te leggen. Bovendien heb ik als alleenstaande co-ouder van een dochter van twaalf ook te maken met andere logistieke uitdagingen. Samen hebben we daar een mooie invulling aan weten te geven en die flexibiliteit stel ik enorm op prijs.

Van de achterkant van data naar de voorkant

Tot nu toe heb ik me vooral beziggehouden met de ‘achterkant’ van data: klanten informeren over hoe ze bestaande data het best in kunnen zetten. Bij Verito hou ik me bezig met de voorkant van het verhaal. Microsoft Dynamics 365 Business Central, het systeem waarop Verito haar oplossing heeft gebaseerd, is een ERP-systeem voor kleine en middelgrote organisaties. Als een organisatie daarmee aan de slag gaat, moet alle data in dat systeem terechtkomen. Dat moet wel goed gebeuren, anders gaat het mis. Garbage in is garbage out. Op dit moment ben ik vooral bezig met het leren kennen van de Business Central-omgeving. Daar ben ik twee tot drie dagen per week druk mee. Daarnaast ben ik op kantoor en help ik collega’s waar dat mogelijk is. Als het even kan, haak ik ook aan bij klantgesprekken. Vooralsnog is dat vooral in de luistermodus, maar gaandeweg hoop ik steeds meer inbreng te kunnen leveren. Ik neem de kennis die ik in de voorgaande jaren heb opgedaan natuurlijk gewoon mee: hoe zorg je dat je bestaande data up-to-date blijven en wat biedt dat voor kansen?

Uitwaaien, sporten en muziek maken

Als ik niet aan het werk ben, ben ik veel met mijn dochter bezig. Ik woon in Scheveningen en ben dan ook regelmatig – met of zonder dochter – op de boulevard of op het strand te vinden, even lekker uitwaaien of naar een strandtent. Ik heb jarenlang op topniveau gehandbald, door een blessure is dat even stil komen te liggen, maar langzaamaan probeer ik het sporten weer op te pakken. Ik ben ook gek op muziek, om te luisteren of om zelf te maken op m’n laptop. En als nieuwsgierig mens lees ik natuurlijk veel, vooral online. Zo blijf ik op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt, in het algemeen en in de wereld van data.

Meer weten?

Lijkt werken bij Verito Informatisering jou ook wel wat? Check gerust onze vacatures. Bel 055 534 30 06 of vraag een afspraak aan.

Vertel mij meer over het werken bij Verito

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten