Verito

Een week in het leven van… René Janssen, senior-consultant bij Verito Informatisering

Gepubliceerd op: dinsdag 31 mei 2022
Categorie: Algemeen

Een week in het leven van… René Janssen, senior-consultant bij Verito Informatisering

René Janssen is senior-consultant bij Verito Informatisering. Al bijna 22 jaar is hij met veel plezier druk voor onze klanten bezig. In deze blog vertelt René over zijn rol bij Verito en wat hem al zo lang aan het bedrijf verbindt.

Softwaretraject als reis

Al sinds juni 2000 ben ik consultant bij Verito Informatisering. Met veel plezier ga ik steeds weer samen met onze klanten de reis aan die een softwaretraject is. Ik luister naar de behoeften van onze klanten en leg die vast in een functioneel en technisch ontwerp, op basis waarvan onze engineers aan de slag gaan. Ik zorg ook dat de handleidingen er komen en leg mensen uit hoe de software werkt. Ik ben voor veel verschillende klanten aan het werk en kom bij allerlei organisaties over de vloer. Het komt ook weleens voor dat ik moet invallen voor collega’s. Zo zat ik laatst ineens een dag op de helpdesk, dat is weer een totaal andere invulling van mijn dag. Dat maakt mijn werk lekker afwisselend, daar hou ik van.

Presales

Zelf plan ik niet heel veel, het zijn vooral mijn collega’s die mij inzetten bij nieuwe en bestaande klanten. Ik ben ook actief in het presalestraject. Wanneer organisaties interesse hebben in onze software, ga ik met Owe, onze Manager Sales & Marketing, mee om functionele demo’s te geven. Als we ons werk goed doen, is het vervolgens aan mij om de specificaties die de klant aanlevert uit te werken en functioneel te mappen met onze oplossingen, zodat de klant optimaal geholpen wordt.

Voortdurend ontwikkelen

Als Verito bieden we oplossingen die geënt zijn op Microsoft Dynamics 365. Dat betekent ook dat je voortdurend met nieuwe softwareoplossingen te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan rapportagetools of workflowfunctionaliteit die Microsoft aanbiedt. Dus naast zelfstudie ben ik ook voortdurend bezig om nieuwe software te ontdekken en verbanden te leggen tussen verschillende applicaties. Als je dat niet doet, loop je in softwareland al na twee jaar achter de feiten aan. IT is wel een vakgebied waar continu leren heel belangrijk is. Bovendien houdt dit het werk uitdagend. In de 22 jaar dat ik nu bij Verito werk, hebben we al zo veel trends voorbij zien komen. Het is aan ons om in te schatten of zo’n trend een blijvertje is en of we daar mee aan de slag moeten.

Lachen

Verito Informatisering bestaat al bijna 25 jaar. Er is weinig verloop en dat zegt al genoeg, denk ik. Het is gewoon een hartstikke leuk bedrijf en er wordt heel wat afgelachen. We zijn een echt stel techneuten bij elkaar, die maar één doel voor ogen hebben, het oplossen van het probleem van de klant. We weten dat ‘nee’ ook een antwoord is, maar toch gaan we het liefst elke uitdaging aan.

Kou omarmen

Ik ben fervent roeier. Dat doe ik al jaren met veel plezier, maar sinds de uitbraak van het coronavirus, begeef ik me niet alleen op het water, maar ook in het water. Ik ben met grote regelmaat te vinden in een zijtak van de IJssel, in mijn woonplaats Kampen. Ja, dat is koud, maar daar wen je aan. Je moet de kou omarmen, zeggen ze en dat klopt wel. Ik doe wat oefeningen en dan ga ik kopje onder. Al is het twee graden, ik ga minstens drie tot vier minuten het water in. De eerste keer denk je: waar begin ik aan! Maar de beloning komt erna, weet ik inmiddels, na zo’n dip voel ik me de hele dag energiek.

Meer weten?

Lijkt werken bij Verito Informatisering jou ook wel wat? We zoeken nog een collega in de rol van consultant :). Check gerust onze vacatures op Werken bij Verito. Benieuwd wat de oplossingen van Verito voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij leggen het graag uit. Bel 055 534 30 06 of vraag een afspraak aan. 

Werken bij Verito

Bel mij voor een afspraak

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten