Verito

Data inzetten als meerwaarde voor uw relatie

Gepubliceerd op: woensdag 5 september 2018
Categorie: Algemeen

Data inzetten als meerwaarde voor uw relatie

De relatie tussen u en uw klant of donateur is een continue wisselwerking. Een almaar voortdurend spel van geven en nemen en het uitwisselen van informatie. Hoe mooi is het dan dat u uw klant iets kunt teruggeven voor zijn of haar loyaliteit?

Heeft u al eens nagedacht over de meerwaarde van data, om inzicht te bieden in geldstromen en resultaten? U heeft ongetwijfeld dagelijks te maken met uiteenlopende datastromen over financiën, projectvoortgang en eindresultaten. Voor u is het nuttig om in te zien en om verder beleid op te baseren, maar waarom zou u deze informatie niet inzetten om meerwaarde te creëren voor uw klanten en donateurs?

Excel 2.0

Al sinds jaar en dag wordt Excel door veel organisaties ingezet voor het stroomlijnen van bedrijfsgegevens. Tabellen en grafieken zijn in een handomdraai gemaakt, maar veel gegevens moeten handmatig worden ingevoerd en het eindresultaat is vaak een simpele weergave, met name geschikt voor intern gebruik. Wie zijn of haar data op een aantrekkelijke manier aan de buitenwereld wil presenteren zonder hier al te veel tijd aan kwijt te zijn, doet er goed aan om de mogelijkheden van Microsoft Power BI te onderzoeken.

Wat kunt u voor uw klant doen?

Met Power BI kan data op allerlei manieren gemakkelijk ontsloten worden. Neem bijvoorbeeld een rapport over de bestemming van donaties bij goede doelen. Voor u zijn dit zakelijke, essentiële gegevens, maar ook voor uw donateurs is interessant om te zien wat er met hun giften is gebeurd. Het inzicht dat u hen biedt en de meerwaarde die u hiermee voor hen creëert, vergroot hun loyaliteit en motiveert hen wellicht om vervolgstappen te ondernemen.

Power BI als rapportagetool

Power BI is voor dit soort zaken ideaal en wij kunnen u helpen de tool zo optimaal mogelijk in te zetten. Het enige dat u hoeft te doen is het aanleveren van een dataset, dan fungeren wij als schakel tussen uw data, systemen en Power BI.

Aan de eindstreep heeft u de beschikking over tal van analyses en rapportages in een mooie vormgeving. U kunt hierbij denken aan diagrammen en infographics. Deze kunt u eenvoudig delen met zowel collega’s en stakeholders, als met uw klanten en donateurs.

Interactief

En het gaat verder dan dat. Power BI biedt de mogelijkheid om rapportages interactief te maken. Diagrammen en tabellen kunnen doorklikbaar worden gemaakt en dashboards kunnen precies zo flexibel worden ingericht als u dat wilt. Ook hier kunnen wij uw schakel zijn en voor u mooie sets en rapportages samenstellen, voor welke doelgroep dan ook. U hoeft dus geen data-analist of programmeur in dienst te hebben om het maximale uit uw informatiestromen te halen!

Samenwerking met Verito

Power BI kan een connectie maken met tientallen verschillende bronnen. Opbrengsten, verkoopstatistieken, maandelijkse rapportages… Waar ze ook staan, of dat nu op een website, in een document op uw server of in een openbaar Exceldocument is: Power BI kan in een handomdraai verschillende koppelingen maken. De configuratie is eenvoudig, zeker als wij alle technische zaken voor u regelen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel 055 534 30 06 of vraag de factheet aan. Wilt u maandelijks worden geïnformeerd over relevante ontwikkelingen in uw branche of op uw vakgebied? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Vraag factsheet Power BI aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten