Verito

Dynamics NAV 2016: What's new?

Gepubliceerd op: dinsdag 27 oktober 2015
Categorie: Algemeen

Dynamics NAV 2016: What's new?

Begin oktober heeft Microsoft op de Directions EMEA in Mannheim de nieuwe versie van Dynamics NAV gelanceerd: Microsoft Dynamics NAV 2016. Sinds de introductie van NAV 2015 zorgt Microsoft nu jaarlijks voor een nieuwe release. Vanuit Verito verwachten wij dat wij onze standaard modules vanaf het eerste kwartaal 2016 op deze nieuwe versie kunnen aanbieden.

Alle nieuwe mogelijkheden zijn beschreven in een What's new document. Deze kunt u aanvragen via sales@verito.nl.

Hieronder alvast een aantal highlights.

Telefoon App

Naast de Tablet Client die in versie 2015 werd geïntroduceerd is er nu ook een Phone Client. Zo heb je jouw belangrijkste gegevens (van klanten, verkooporders, projecten, etc.) altijd en overal beschikbaar.
De mobiele app is beschikbaar voor de besturingssystemen Windows, Android en iOS, zodat het op elke type telefoon bruikbaar is.

Office 365 integratie

De integratie met Microsoft Office, en dan zeker de Office 365 variant, is nog verder doorgevoerd, zodat je vanuit Office de mogelijkheid hebt om naast Outlook, Word en Excel ook direct Dynamics NAV 2016 kunt starten.

Integratie CRM Online

De standaard integratie met CRM Online is verder geoptimaliseerd, zodat je nu direct vanuit NAV inzicht hebt in gegevens uit CRM en vice versa.

Workflows

Met workflows kun je verschillende processen automatiseren of verplichten. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het aanmaken van een nieuwe klant, bij controle op wijziging van een kredietlimiet of een check waarbij men een akkoord moet geven op een maximaal bedrag op orders of facturen. Het systeem kan dan een aantal stappen afdwingen zodat deze niet kunnen worden vergeten.

Boekingsvoorbeeld

Je kunt voortaan een voorbeeld van een boeking bekijken voordat je de factuur definitief boekt. Zo ontstaan er geen verrassingen na het boeken van een factuur (zoals foutieve grootboekrekeningen, BTW etc.).

Uitstelsjablonen

Met de uitstelsjablonen heb je de mogelijkheid om een schema in te stellen waarmee je inkomsten of uitgaven kunt verdelen over een periode. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kosten van een grote aankoop verdelen over een aantal maanden.

Document lay-outs

Na de uitbreiding in NAV 2015, waarbij men al gebruik kon maken van Word lay-outs, biedt NAV nu ook de mogelijkheid om voor verschillende documenten afwijkende lay-outs en e-mailadressen in te stellen per klant.

Web Client

De Web Client heeft meer dan 60 veranderingen ondergaan, waardoor het nu voor de meeste gebruikers een volwaardig alternatief is voor de Windows Client. Zo is de opmaak van alle verschillende soorten Clients weer opgefrist en is de snelheid nog verder geoptimaliseerd.

PowerBI

U kunt Dynamics NAV 2016 rechtsreeks koppelen aan PowerBI. Hiermee heeft u onmiddellijk en realtime inzicht in uw prestaties. Met PowerBI beschikt u over voorgedefinieerde dashboards, rapporten en datasets. Hiermee kunt u eenvoudig de door u gewenste rapportages genereren.

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten